17. toukokuuta 2011

Niin nostalgiset että itkettääSellaiset ovat nämä Ottobren 3/2011 Beach Boy -shortsit.
Tein koon 116cm, aikasta pinkeiltä vaikuttaa, epäilen että reisistä on liian tiukat. Koesovitus aamulla.
Mutta malli on ihana !
Trikoosametti  ja solki kirpputorilta. Kankaassa menee näköjään joku ihme viiva.

Muoks* Juu housut eivät mahtuneet, tuli makkarankuoriefekti, ja poika inhoaa sellaista.

**********

Niin mulla on nyt se uus saumuri ja olin jo ihan plääh kun siinä ei ole vapaavartta. Jääkö nyt housujen lahjeresorit ompelematta ??!! Miten ompelette ne, suorana ensin kiinni lahkeeseen ja sitten sisäsauma vai ?
Renkaaksi ommeltuna sai niin siististi.

15 kommenttia:

Lumppumaakari kirjoitti...

Niin ihanat housut.
Itse käytän joustavissa päärmeissä kaksoistikkiä. Välillä ompelen lopuksi ja välillä tasona jonka jälkeen ompelen saumat kiinni. Riippuu siis minulla paljon siitä kuinka paljon saattaa tulla kiertymää.

aeno kirjoitti...

Tää on kyllä niin hauska malli. Meidän mökiltä löytyy alkuperäiset - aikuisten koossa :D

Mulla on saumurissa vapaavarsi, mutta ei sillä noita pieniä vaatteita kuitenkaan ompele. Itse ompelen resori käännettynä (kuten vapaavarrellakin), housujen oikepuoli ulospäin, resorituubi siihen lahkeen päälle ja niin että lahje on koko ajan siinä saumurin päällä. Vähän joutuu säätämään ja katsomaan ettei vaan mene muualta leikkurin alle, mutta toimii. Tajuaako tuosta mitään?

Tiina kirjoitti...

Ihanan retro kangas, ja tuo malli on ihastuttanut jo aikaisemminkin. =)

Mulla ei oo koskaan ollut vapaavartta saumurissa. Hyvin oon pärjännyt ja tehnyt hyvinkin pieniä lahkeita resoreilla.. öö miten.. mulla on lahje nurinpäin, resori sen sisällä oikeat puolet vastakkain ja sitten huristelen siitä vaan.. hankala selittää, enkä nyt tiedä ajoitko edes takaa tätä.. ;)

Eikös niiden ompelufirman hemmojen kuuluis jotenkin korvata se vanha saumuri sulle, kun se huollon jälkeen juuri lakkasi toimimasta, kun siihen saakka oli pelannut ihan OK?

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Ei mullakaan ole saumurissa vapaavartta ja hyvin olen pärjännyt. Samalla tavalla renkaana olen resorit ommellut, myös hihansuihin. Vähän se tietysti vaatii näpertelyä, mutta onnistuu.

-Eili-

n i n n u kirjoitti...

Okei, täytyy yrittää renkaana tässäkin.
Arveluttaa miten saan venytettyä resoria tasaisesti kun sitä ei saa mihinkään tuettua (vapaavarteen). Täytyy harjotella koepaloilla ensin.

Vanhasta koneesta ei mitään extraa hyvitetty, sain vain huoltorahat takaisin ja neulapaketin.

Jonna kirjoitti...

Tosi kivat housut, itsellekin vihdoin ja viimein tuli postissa tuo uusin lehti, oli jokin sekaannus sattunut siellä ja jouduin ihan soittelemaan perään ku kuukausitolkulla jouduin odottelemaan!
Ja tuosta saumuriasiasta, kai sait uuden koneen ilman sinulle aiheutuvia kuluja? :o

kewa kirjoitti...

Ohohhhh, onko siis saumureissäkin olemassa vapaavarsi??? Hyvä että ei ole tiennyt, kyllä sen resorin venyttelyn oppi aika nopeasti;) Housut ovat ihanat, sääli kun meidän pojat eivät halua, jospa tytölle? (kenellä siis varmasti polvet verellä koko kesän)

n i n n u kirjoitti...

Mun ekan saumurin olisi ehkä pitänyt olla vapaavarreton niin olisi oppinut kertaheitolla ompelemaan nuo resorit erilailla.

Ompelin tuossa kauluksen ja olihan hankalaa jo pelkkä sekin ommella. Kokoajan piti varoa ja pysähtyä ja siirrellä kangasta ettei mene muualta teriin. Olisi pitänyt olla kymmenen kättä. Mitähän se on sitten kapoisan renkaan kanssa ? Voi apua.


Ainakin Singerillä on saumureita vapaavarrella.

sikuriina kirjoitti...

Upeat shortsit. Todella. Olet sie taitava. Saumuri ois kiva.

Sani kirjoitti...

Öööö, mitähän edes tarkoittaa vapaavarsi? Yritin ihan googletella enkä löytäny tarpeeks selkeää selostusta :D
Luulen että minulla ei sellaista ole, samanlailla saumuroin ku Tiinaki :)

glenni kirjoitti...

mä oon vaan neulottannu hyvin ni menee tuo rengaskin saumurilla - tosin ultravarovainen saa tosiaan olla...

n i n n u kirjoitti...

Vapaavarsi koneessa eli saa siitä rungosta osan pois/sivuun, jotta voi pujottaa hihansuun, lahkeensuun koneen "ympärille." Helpottaa huomattavasti noiden ompelemista.

Ompelin noin kun Tiina ekat koekappaleet ja kyllähän se onnistuu sittenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienot! Tällaiset mun tytölle! Sinulla on taito löytää kiva kaava sekä yhdistää hauska malli ja kangas. Ihanat itsetehdyt laukut kirjan lainasin ja huomasin saman: tekemäsi ovat hienompia kuin kirjan alkuperäiset.

n i n n u kirjoitti...

Oi, kiitos paljon ! *punastuu*

Carovarium kirjoitti...

oih ja voih ku on ihanat!