20. toukokuuta 2011

Apuja ?

On se turhauttavaa kun pelit ei pelitä, kaksi puseroa ja yhdet housut ehdin uudella saumurilla ommella kunnes tuli tikkiongelma.
Kysyn keksisikö joku mistä kiikastaa tässä.


Eli tikissä heittää ylä- ja alasiepparin yhtymiskohdan kankaan oikealle puolelle joissakin kohdissa.

Langoitus on tehtaan jäljiltä, vedin vain uudet langat läpi, myös langankireys on tehtaan jäljiltä. Kuten muutkin asetukset tehtaan jäljiltä, leikkuuleveydet jne.
Tarkistettu että menee kiristyslevyjen läpi. Ja jos säädän siepparinlankoja, ei vaikuta, joka tapauksessa heittää näitä koukeroita, oli langat sitten löysemmällä tai kireämmällä.
Neulat vaihdettu.
Aivan moitteetonta tikkiä tuli siis kolmen vaatekappaleen verran.Pahimmillaan oli tälläistä trikoossa, siepparilankojen yhtymäkohta tuli neulalankojen kohdalle !

Mitä voin vielä kokeilla ?

Muoks* ASIA SELVISI.
Syy oli langassa. Eli yläsiepparin lankarullassa oli langassa kierteisyyttä. Ompelin tuossa jälleen koe-ommelta ja huomasin että hirveä lankamokkula tulee rullasta ! Siis sellainen paksu lankasotku joka oli kiertynyt itsensä ympäri. Lanka oli mennyt kierteellä koneeseen, siksi tikki oli välillä löysää tai kireää ja välillä normaalia. Napsaisin sotkun pois ja nyt tulee taas ihan priima tikki ! Jihuu.

7 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kokeileppa irrottaa KAIKKI langat ja laita ne sitten uudelleen niin että menevät ihan kunnolla langankiristäjien väliin. Itse sain tuolla opettajani ohjeella uuden saumurini toimimaan moitteettomasti. Minulla teki myös suoraan kaupasta tuotuna tehdaslangoituksen jäljiltä ihan kamalaa tikkiä ja luulin jo ostaneeni täydellisen suden=)

Saija kirjoitti...

Samaa meinasin neuvoa kun Sanna. Tällä konstilla sain myös oman koneeni toimimaan. Tsemppiä, tuo on niin turhauttavaa!

Carovarium kirjoitti...

mulla oli sama ongelma, paitsi että lanka katkesi jatkuvasti. mulla oli neula väärinpäin asetettuna, mutta sinä varmaan olet sen osannut laittaa kun oot kokeneempi saumuroija :)

n i n n u kirjoitti...

Asia kunnossa, kirjoitan sen vielä tuohon tekstiin.

perjohan kirjoitti...

mulla olisi ollut sama ehdotus kuin sitten se ratkaisu oli. Mun saumurissa aina välillä on sama ongelma ja pitää aina vähän seurata että lanka ei mene kiertoon...Inhottavaa kuitenkin kun vain haluaisi huristella saumurilla eikä koko ajan miettiä mikä on vikana kun ompelu ei onnistu.

n i n n u kirjoitti...

Olin äimänä tosiaan kun mitään en ollut säädellyt ja sitten alkoi tuputtaa huonoa tikkiä.
No tietääpä vastaisuuden varalta tuonkin.

kewa kirjoitti...

Hyvä että asia selvis, minulla on kirppikseltä ostettuja (uusia ja pakkauksissa kyllä olivat) saumurilankoja missä lankaa tosi suttuinen ja ihan hirveä ommeljälki niistä tuli. Kai se opetus itselle että langat kannatta ostaa kunnon kaupasta!