31. lokakuuta 2012

STIL kaavakirjasta ommeltuaLöytönä kirpparilta iso STIL lasten kaavakirja, malleja vuodelta 1971. Nuorisolle, tytöille, pojille ja vauvoille. Lisäksi nukenvaatteita ja pehmoleluja.

Näitä kirjoja pääsi kangaskaupoissa selaamaan ja valitsemaan mieleisensä kaavat ja samalla tarvittavat kankaat ompeluun.
Itse kaavojahan kirjoissa ei ole kuin pienoiskuvina.

Kiva että joku oli tuonut kirjan myyntiin. Kyllä aina ostaja löytyy !
Jo pelkät piirroskuvat on niin ihania, että senkin puolesta jo ostin, eikä 4eur ollut paha:Nyt vaan metsästämään kaavoja, ennestään on vain yksi kirjan kaava.
Ompelin siitä kukikkaan mekon, malli A.
Paljon olisi ohjeen mukaan ollut käsin ompelemista vielä 40 vuotta sitten: kaulus, hihansuut, helma, napit, napinlävet...
Ainoa minkä ompelin käsin oli vinonauha kaulukseen yläpuolelta.
Joku napinläven ompelu käsin...huh, en alkaisi.

Mekko on mallinukelle vähän liian pitkä, oikean kokoisella (120cm) olisi tuollainen ajan tyyliin juuri ja juuri vesirajan alapuolelle yltävä, kuten kaavan kuvassakin.
Musta valikoitui tehosteväriksi siksi, koska mitään muuta yksiväristä puuvillakangasta ei kaapissani ollut. Keksin sitten laittaa napitkin mustaksi, ja hyvin sopii.
Kaava oli varsin helppo ommeltava.


6 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

onpas hieno löytö.

Anonyymi kirjoitti...

ihania!! mä haluisin omilleni noi kaikki, ja miksen itellenikin =)

Piparminttu-Pipsa kirjoitti...

Löysin mummilta kans noita STILin kaavoja 70-luvulta. Otin muutamia itselleni talteen, jos vaikka innostuisin itselleni ompelemaan jonkin näköisen mekon. :)

NinniKoo kirjoitti...

Mulla oisi yksi epämääräinen pussi STIL kaavoja - osa lasten osa aikuisten,en osaa sanoa onko nöissö kaikki mahdolliset osat tallella vai ei, mutta voisin läjän sulle lähettää jos tahdot. Meinasin meinaan nakata nämä roskikseen, osa näistä lienee ihan käyttökelpoisia ;)

n i n n u kirjoitti...

NinniKoo, ovatko vanhoja kaavoja, en huoli edes kasaria...Jos ilmaiseksi haluat antaa (maksan kyllä postit) niin otan mieluusti vastaan !
Laita vaikka s.postia nicolinaätluukkupistecom

Leena Seppä kirjoitti...

Minulta löytyy ainakin tuo pussi, jossa on punavalkoinen, pyöreätaskuinen tunika.