26. helmikuuta 2012

Vielä vauvattaa
Tilkkupussista valittuja kangaspaloja käytettynä vauvan uniriepuihin. Taustakankaana yhtenäinen pala velouria.
Riepujen koot n. 25*25cm.

Mihin te käytätte trikootilkkuja, joita pakostakin jää yli esim. vaateompelusta ?


11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hmm, tilkkuja olisi säilöttynä jo muutamakin laatikko, suunnitelmissa lapasia, pikkareita, tilkkupeittoa.. vielä toteuttamatta!

Ida kirjoitti...

Kivat rätit ja hienoja nuo edellisen postauksen pehmot :) Taidankin jäädä selailemaan mitä muuta kivaa täältä blogista löytyy :)

n i n n u kirjoitti...

Samoja juttuja itselläkin mielessä, sekä nukenvaatteita.

Terhi T kirjoitti...

Täällä yksi 7kk pikkumiehen mami ihailee tämän blogin tarjontaa. Ihania ompeluksia täältä löytyy. Meillä ainakin kaivattaisiin hauskempia ruokalappuja, jos tilkkuja niihin voisi käyttäisi.

Suvi kirjoitti...

Tosi kivoja! :) täytyis itekin tehdä näitä ja muitakin noista tilkuista. :) alushousuja teinkin jo joululahjoiksi mutta niitä on kertynyt niin hurjasti kaikista vaateompeluista että.. vauvan tumppuja vois tehdä ja tilkkupeittoja ja tietysti applikointiin saa upotettua aika pieniäkin paloja :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja ideoita sivut pullollaan :) En ole ikinä tilkkutöitä kokeillut ja ajttelin tuommoista "rättiä" testata, mutta en sitten millään tajunnut miten tuo tehdään. Pari huutavaa mukulaa ei auttanut asiaa...

-Heidi-

Vintage kirjoitti...

Kun lapset oli pieniä, tein kankaiden lopuista tytön nukeille samanlaisia vaatteita kuin mitä tein hänelle.

n i n n u kirjoitti...

Heippa, tässä rievussa on neljä kaistaletta sivuilla ja keskellä neliö, jotka olen saumuroinut yhteen. (Saumurilla saa tuollaisen joustavan kankaan siistimmin, ei aaltoile reunat, ompelukoneen joustava ommel käy myös.)

Toki voi sommitella millaisista paloista rievun haluaa. Piirtää paperille ensin kaavat.

Takakangas ja etupuoli laitetaan op:t vastakkain ja ommellaan ympäriinsä, jätetään kääntöaukko, käännetään ja aukko ommellaan kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

En siis saa päähäni, että missä järjestyksessä nämä palat ommellaan, kun ne on tuolleen limittäin. Varmasti ihan yksinkertaista, mutta minulla ei nyt vain leikkaa...

-Heidi-

Mimmu kirjoitti...

Alushousuja ja tumppuja on ollut suunnitelmissa jo pidempäänkin tehdä tilkuista. Toistaiseksi olen saanut käytettyä ainoastaan kestovaippakankaiden jämiä, sekä froteita ja veloureita, ommellessani kestoliivinsuojia. Niihin saa helposti kulutettua ison kasan tilkkuja ja käyttäjiäkin on löytynyt runsaasti lähipiirin imettäjistä, kaikkia kun ei itse tarvitse.

n i n n u kirjoitti...

Ei mitään erityistä järjestystä, katsoin vaan että saan mahdollisimman monta reunaa samalla ompeleella kiinni.