12. elokuuta 2010

KirjaostoksiaEilen löytyi kivoja ompelukirjoja 50cent kappalehintaan.

Gyntherin kirjat sain nyt omaksi, tosin tanskankielinen on tuo pienempien kirja, mutta joku päivä sekin varmasti löytyy suomeksi.
Trikooasuja on kasaria, mutta käyttökelpoista kaavaa siitäkin löysin.
Muotia nahkapaloista (1974) on niin 70-lukua ja siitä kiva kun on kotimainen teos.

Nahkatyöt oli 70-luvulla kuuminta hottia, katosi sitten sekin ilmiö johonkin.

Nahkaa en ala ompelemaan, mutta hyviä vanhoja kaavoja kirjasta saa: tunikaa, takkia, lätsää. Löytyypä kirjasta sellainen nahkakaulakorukin, jonka mummoni teki opiston käsitöissä.

Tämä viikko onkin ollut jäissä ompeluiden suhteen, ehkä viikonlopulla kerkeää taas kun mies palaa työmatkalta.

Kerronpa vielä opettavaisen nappitarinan.
Kierrätyksessä myydään minigrip-pusseissa erilaisia valikoimia kierrätettyjä nappeja, ½ litran nappipussit maksaa 0,80e-1e. Ostin pussukan kun siellä oli sellaisia isoja nappeja jotka kiinnosti.
Kotona aloin sitten pesemään niitä (ovat likaisia kun ottavat niitä vanhoista vaatteista) ja huoneeseen levisi navetan lemu ! Lämmin vesi sai aromit liikkeelle.
Ilmeisesti jotkin napeista oli olleet navettavaatteissa. No eipä paljon kiinnostanut enää navettanapit, valkkasin joitakin ei tuoksuvia vain ja nekin sitten laitoin vielä kloriittipesuun. Loput roskiin, ei viitsi laittaa vahinkoa kiertämään.
Enpä osta enää ns. lehmää säkissä !

4 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

voi vitsit mikä kirjalöytö..

Tiina kirjoitti...

Äly noita kirjoja!! Osuisipa joskus omallekin kohdalle. Kaavojahan voi aina itsekin vääntää, mutta kummasti noista saisi lisäpotkua ja inspiraatioita. =)

Huh, siellähän edullisia nappeja! Eilen juuri plarasin Kontista mukaani eurolla pussin nappeja, ja sen hinta oli kyllä euron, mutta kokoa pussilla oli vaivaiset 2x5cm... siihen saa tosin itse valikoida haluamansa napit.

n i n n u kirjoitti...

Täälläkin on Kontissa sama systeemi, taitaa olla valtakunnallista.

Anonyymi kirjoitti...

Siis ihan älytön kirja löytö "kateellinen" :)

Irma